Sport/Darts
1856295587
Darts

Van Barneveld snel onderuit, negendarter De Zwaan

Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld is zondagmiddag in de eerste ronde van de Players Championship 26 in Barnsley door James Wilson naar huis gestuurd.

Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld

Van Barneveld keek snel tegen een 1-4 achterstand aan. Via een sterke comeback bracht de Nederlander de stand echter weer in balans (4-4). Het lukte hem uiteindelijk niet om ook de zege uit het vuur te slepen. Bij een stand van 5-5 trok Wilson de beslissende leg, die hijzelf mocht beginnen, met enkele sterke scores naar zich toe. Van Barneveld kwam tot een gemiddelde van 87,4.

Laatste jaar

Een dag eerder reikte Van Barneveld nog tot de derde ronde van het 25e evenement tijdens de Players Championship. In de eerste schifting versloeg de 52-jarige Hagenaar met 6-5 Jonny Clayton en een ronde later won hij met 6-4 van Brendon Dolan. In die partij gooide hij een prachtig gemiddelde van 104,4. Uiteindelijk werd de vijfvoudig wereldkampioen uitgeschakeld door Callan Rydz. In de derde ronde verloor hij met 4-6 van de 21-jarige Britse darter.

Van Barneveld is bezig aan zijn laatste jaar als profdarter. Op de wereldranglijst is hij afgezakt naar een 35e plek. Alleen de beste 32 van de wereld plaatsen zich automatisch voor het wereldkampioenschap, later dit jaar in Londen. Daar wil Barney op gepaste wijze afscheid nemen. Via de ProTour Order of Merit zal Van Barneveld zich normaal gesproken altijd kwalificeren voor het WK. De beste 32 van die opgeschoonde ranglijst krijgen namelijk ook een startbewijs.

Negendarter

Jeffrey de Zwaan

Jeffrey de Zwaan

Jeffrey de Zwaan gooide zaterdag een negendarter. Die perfecte leg noteerde hij in zijn gewonnen partij (6-3 in legs) tegen landgenoot Ron Meulenkamp. In de achtste finales werd De Zwaan vervolgens geëlimineerd (0-6 in legs) door Ian White. De 25e editie werd gewonnen door Daryl Gurney, die eerder in het vloertoernooi Jelle Klaasen had uitgeschakeld. In de finale was de Noord-Ier te sterk voor White; 7-4 in legs.

Michael van Gerwen liet de twee vloertoernooien in Barnsley schieten. De nummer één van de wereld viert vakantie op het Griekse eiland Mykonos. Vanaf zijn vakantieadres maakte hij afgelopen week bekend dat er in huize Van Gerwen gezinsuitbreiding komt.