Sport/Voetbal
1856445682
Voetbal

La Liga dient klacht in bij UEFA tegen Man City en PSG

Javier Tebas

Javier Tebas

MADRID - De directie van de Spaanse voetbalcompetitie La Liga heeft een klacht ingediend bij de UEFA tegen Manchester City en Paris Saint-Germain. Beide voetbalclubs zouden de regels van Financial Fair Play hebben geschonden.

Javier Tebas

Javier Tebas

La Liga meldt ook juridische stappen te ondernemen tegen de rechtssystemen van de Europese Unie, Frankrijk en Zwitserland. Die bieden volgens de Spanjaarden gelegenheid voor deze clubs om „voortdurend de huidige regels van Financial Fair Play te overtreden.”

De klacht tegen Manchester City was al in april ingediend, meldt La Liga, deze week gevolgd door de klacht tegen Paris Saint-Germain. Voorzitter Javier Tebas sprak er eerder al schande van dat Kylian Mbappé zijn contract bij Paris Saint-Germain voor een astronomisch salaris alsnog verlengde en niet koos voor een overstap naar Real Madrid.

„Het is schandalig dat een club als PSG, die vorig seizoen een verlies van meer dan 220 miljoen euro rapporteerde na in voorgaande seizoenen verliezen van meer dan 700 miljoen euro te hebben opgelopen, zo’n overeenkomst kan sluiten”, aldus Tebas.