Sport/Voetbal
1856725097
Voetbal

73-jarige trainer stopt als clubtrainer

Dick Advocaat na dit seizoen weg bij Feyenoord

Dick Advocaat

Dick Advocaat

Trainer Dick Advocaat heeft Feyenoord laten weten dat hij zijn aflopende contract niet wil verlengen. De 73-jarige coach treedt nu al naar buiten om de Rotterdamse alle tijd te geven om naar een goede opvolger te zoeken.

Dick Advocaat

Dick Advocaat

„Zeker als een aantal geblesseerden terugkeert, kunnen we er nog een heel goed seizoen van maken”, reageert Advocaat op de website van zijn club. „Daar zal ik alles aan doen, maar daarna is het mooi geweest. Ik weet dat ik dat eerder heb gezegd. Maar deze keer mogen jullie me er aan houden. De komende maanden zijn echt mijn laatste als clubtrainer. Na een lange en prachtige loopbaan is Feyenoord een schitterende club om straks bij af te sluiten. Hopelijk, en ik geloof daar in, kunnen we voor het zo ver is nog mooie dingen laten zien.”

Technisch directeur Frank Arnesen kan niet anders dan de beslissing van Advocaat accepteren. „Dick is echt een geweldige persoonlijkheid en een zeer bevlogen trainer, die met zijn aanpak eigenlijk altijd het maximale uit een ploeg weet te halen. Feyenoord mag blij en trots zijn dat hij er voor heeft gekozen zijn lange en schitterende carrière als clubcoach bij ons af te willen sluiten.”

Opvolger van Jaap Stam

Advocaat heeft Feyenoord sinds vorig jaar oktober onder zijn hoede, als opvolger van de ontslagen Jaap Stam. In de 24 wedstrijden in de Eredivisie dat hij op de bank zat, heeft Feyenoord nog niet verloren. De Rotterdamse club stond derde toen het afgelopen seizoen werd afgebroken vanwege het coronavirus. Feyenoord plaatste zich ook voor de bekerfinale die nooit werd gespeeld.

Advocaat liet zondag na het gelijkspel tegen FC Utrecht (1-1) nog weten dat het niet vaststond dat hij aan het einde van het seizoen bij Feyenoord zou vertrekken. „Bij Feyenoord neem ik afscheid als clubcoach maar dat wil niet zeggen dat ik na dit seizoen stop”, zei hij.

Advocaat na afloop van het duel tussen Feyenoord en FC Utrecht.

Advocaat na afloop van het duel tussen Feyenoord en FC Utrecht.

De leiding van Feyenoord besloot de afgelopen weken ondanks de goede resultaten niet met Advocaat over contractverlenging te praten. Technisch directeur Arnesen was van plan om in de korte winterstop met de coach om de tafel te gaan zitten. Advocaat wilde dat kennelijk niet afwachten en nam zelf een besluit.

Advocaat heeft in zijn lange carrière wel eens vaker gezegd niet meer als coach terug te keren. In zijn verklaring laat hij nu nog ruimte om ergens als bondscoach aan de slag te gaan.