Sport/Autosport
1858059706
Autosport

F1-podcast met Christijan Albers en Erik van Haren

’Dit is niet goed voor het imago van Lewis Hamilton’

Het Formule 1 seizoen is nog niet begonnen, maar natuurlijk bespreken voormalig coureur Christijan Albers en onze verslaggever Erik van Haren wel gewoon de belangrijkste ontwikkelingen in de belangrijkste autosportklasse. In de nieuwe aflevering van de Formule 1-podcast wordt er vooruitgekeken naar 2021 en komt onder andere de lastige situatie aan bod waarin Lewis Hamilton zichzelf heeft gemanoeuvreerd.

Luister de Formule 1-podcast van De Telegraaf hier, hieronder of via alle bekende podcast apps zoals Spotify en Apple Podcasts.

Wereldkampioen Hamilton is de enige coureur die zijn nieuwe contract nog niet heeft getekend. Van Haren stelt dat de Brit en Mercedes op sommige punten lijnrecht tegenover elkaar staan. Volgens Albers had Lewis een ideaal scenario uitgetekend voor zichzelf waarin hij als wereldkampioen de druk zou kunnen opvoeren voor een hoger salaris. „Vervolgens heeft George Russell letterlijk en figuurlijk het plan van Hamilton aan diggelen gereden.”

Albers snapt niet waarom Hamilton op deze wijze de druk opvoert: „Wat is die laatste 10 miljoen nou voor hem? De wereld staat in brand en dan moet je incalculeren dat zijn eigen businessmodel ook niet meer werkt.”

De Formule 1 heeft als doel om in 2023 op een volledig duurzame brandstof te rijden. Een interessante ontwikkeling volgens Albers: „Het zou zomaar kunnen zijn dat er een benzinesoort wordt ontwikkeld in de Formule 1 die niet vervuilend is voor het milieu.”

Tot slot worden de haken en ogen rond de racekalender, de terugkomst van Alonso en het vertrek van Cyril Abiteboul bij Alpine besproken. Ook komt in deze nieuwe aflevering van de Formule 1-podcast het antwoord op de vraag hoe nat de coureur wordt tijdens een regenrace.