Nieuws/Sport
1858641
Sport

VVV-held terug in basis tegen FC Twente

Lennart Thy kan weer spelen en start in de basis bij VVV.

Lennart Thy kan weer spelen en start in de basis bij VVV.

VVV-Venlo begint het duel met FC Twente zondag met Lennart Thy in de basisopstelling. 

Lennart Thy kan weer spelen en start in de basis bij VVV.

Lennart Thy kan weer spelen en start in de basis bij VVV.

De 26-jarige Duitser ontbrak in de wedstrijd tegen PSV wegens een stamceldonatie aan een leukemiepatiënt in zijn thuisland. De aanvaller is volgens de club weer helemaal de oude. Trainer Maurice Steijn kan ook weer beschikken over Damian van Bruggen en Tristan Dekker.

De Venlonaren missen Johnatan Opoku wegens een kuitblessure. Ralf Seuntjens ontbreekt in het duel met de Tukkers wegens een schorsing, na zijn rode kaart tegen PSV. "Twente heeft prima spelers en een goede ploeg en staat veel te laag op de ranglijst", zei Steijn over de tegenstander, waar coach Gertjan Verbeek begin deze week moest vertrekken. "Of zo'n trainerswissel gunstig of ongunstig voor ons is, dat weet je nooit."

Interim-trainer Marino Pusic van FC Twente kan geen beroep doen op Hidde ter Avest, Michaël Maria, Mounir El Hamdaoui, Marko Kvasina en Haris Vuckic. Vuckic staat langdurig aan de kant met een zware knieblessure en moet een operatie ondergaan. Aanvaller Kvasina is geblesseerd teruggekeerd uit Oostenrijk. Thomas Lam ontbreekt bovendien wegens een schorsing. De coach heeft Danny Holla en Tom Boere weer terug in de selectie. Ze zijn volgens Pusic inzetbaar.

"We staan onderaan en hebben maar één doel: in de eredivisie blijven.'' Het maakt niet uit hoe, benadrukte Pusic. "We jagen vanaf nu op plek zeventien en bekijken alles per wedstrijd, per week dus. Zondag wacht ons een pittige, maar mooie uitdaging."