Nieuws/Sport
1859137
Sport

Valverde: ’Dan zijn we verder van huis met Messi’

Lionel Messi

Lionel Messi

Barcelona-trainer Ernesto Valverde neemt Lionel Messi mee naar Sevilla.

Lionel Messi

Lionel Messi

De Argentijnse superster doorstond vrijdag zonder problemen de laatste training in Catalonië en zit daarom bij de wedstrijdselectie, die uit achttien spelers bestaat. Messi heeft lichte hamstringklachten en sloeg daarom uit voorzorg de oefeninterlands tegen Italië en Spanje over. Barcelona laat niets los over de situatie van Messi, die zich vrijdag wel weer op het trainingsveld liet zien.

Spierscheuring

"We zorgen goed voor 'Leo', zoals ze ook bij Argentinië hebben gedaan", zei Valverde kort voor de training. "Hij had wat last en dat nemen we mee in onze overwegingen. Want als het leidt tot een spierscheuring, zijn we veel verder van huis."

Messi miste dit seizoen pas één competitiewedstrijd van Barcelona. De Argentijn maakte 25 doelpunten in 28 duels. Barça koerst in La Liga af op de titel, maar eerst wacht zaterdagavond wel een op papier lastige opgave tegen Sevilla. Sergio Busquets en Lucas Digne doen vanwege blessures niet mee. Valverde hoopt dat Busquets woensdag wel inzetbaar is in de kwartfinale van de Champions League tegen AS Roma.

Bekijk hier de stand en het programma in La Liga.