1859380
Tennis

Isner roept Del Potro halt toe in Miami

John Isner

John Isner

De Amerikaan John Isner heeft op het tennistoernooi van Miami een einde gemaakt aan de zegereeks van Juan Martin Del Potro.

John Isner

John Isner

De 32-jarige Amerikaan was in de halve finale op het hardcourt van Key Biscayne in twee sets te sterk voor de als vijfde geplaatste Argentijn: 6-1 7-6 (2).

Del Potro kwam er tegen de sterk serverende Amerikaan niet aan te pas. De 29-jarige Argentijn verloor zijn eerste servicebeurt en wist die achterstand niet meer weg te werken. Isner, die geen enkel breakpoint toestond, brak nogmaals en won de set met 6-1. In de tweede set gaven beide spelers elkaar niets toe, wat leidde tot een tiebreak. Daarin was Isner net iets sterker. Op 6-2 kreeg de Amerikaan drie matchpoints en hij benutte meteen de eerste.

Federer

Del Potro maakte de afgelopen weken indruk met een toernooizege in Indian Wells, waar hij Roger Federer diens eerste nederlaag van 2018 toebracht. De Argentijn had eerder ook al het toernooi van Acapulco gewonnen en was vijftien partijen op rij ongeslagen.

Del Potro kon na zijn titel in Indian Wells de 'Sunshine Double' grijpen door ook het toernooi van Miami te winnen, wat Federer vorig jaar lukte. Hij vond echter een ontketende Isner op zijn weg. De boomlange Amerikaan sloeg services van 220 kilometer per uur en liet de Argentijn in zijn opslagbeurten met onder meer dertien aces volstrekt kansloos.

Isner treft in de eindstrijd de winnaar van de halve finale tussen de Spanjaard Pablo Carreno Busta en de Duitser Alexander Zverev. Voor de Amerikaanse nummer 17 van de wereld is het de eerste keer dat hij de finale haalt in Miami. In 2015 strandde hij in de halve finale tegen de latere winnaar Novak Djokovic.