Nieuws/Sport
1859491
Sport

Kuyt baalt: 'Denk dat ik toch wel word gemist'

Dirk Kuyt op de tribune bij Feyenoord.

Dirk Kuyt op de tribune bij Feyenoord.

Het gaat Dirk Kuyt aan het hart dat Feyenoord dit seizoen al zo snel was uitgeschakeld in de kampioensrace en er dus niet in slaagde de zwaarbevochten titel van vorig seizoen te prolongeren. "Ik bekijk het nu als supporter en baal net zo hard als elke andere Feyenoord-fan", aldus de man die vorig seizoen na Feyenoord-Heracles de schaal omhoog mocht houden.

Dirk Kuyt op de tribune bij Feyenoord.

Dirk Kuyt op de tribune bij Feyenoord.

"Ik wil niet arrogant overkomen, maar ervaring is in de Eredivisie een groot goed. Ik denk dat ik vanwege mijn rol in de kleedkamer toch wel word gemist. Maar iedereen zag dat ik op de bank niet gelukkig was en daar zat ik na de winterstop steeds vaker. Daarom is het goed zo."

Kuyt heeft afstand genomen, omdat hij zijn oud-ploeggenoten en staf niet voor de voeten wil lopen. "Maar heel af en toe probeer ik het nog wel de goede kant op te duwen. Dan geef ik iemand een WhatsApp-berichtje of ga ik met een paar jongens uit eten. Het is heel pijnlijk dat een team, waarmee we vorig jaar boven onszelf zijn uitgestegen, het nu af en toe zo moeilijk heeft."

Door de ondergrens

Kuyt weet zeker dat het tij keert. "De halve finale van de KNVB-beker tegen Willem II en het thuisduel met AZ waren al weer pluspunten." Zoals hij ook tevreden constateert dat Oranje de goede afslag weer lijkt te hebben genomen. "Soms moet je door de ondergrens zakken om weer op nul te kunnen beginnen. En Ronald Koeman lijkt me de juiste man om die nieuwe start te begeleiden, zoals Marco van Basten dat in 2004 deed en Louis van Gaal in 2012."

Lees het hele verhaal met Dirk Kuyt in de premiumeditie van De Telegraaf/Telesport van zaterdag 31 maart.