Nieuws/Sport
1859542
Sport

’Dit neemt niemand mij meer af’

VIDEO - Stomverbaasde ’fan’ moet opeens in ijshockeydoel

Scott Foster (midden, met nummer 90).

Scott Foster (midden, met nummer 90).

Voor de 36-jarige Scott Foster uit Chicago kwam donderdagavond een droom uit.

Scott Foster (midden, met nummer 90).

Scott Foster (midden, met nummer 90).

De boekhouder stond ’standby’ als keeper bij het ijshockeyduel dat de Chicago Blackhawks afwerkten tegen de Winnipeg Jets, maar kreeg de schrik van zijn leven toen bleek dat hij ineens het ijs op moest om écht te gaan keepen...

Kleine kans

Foster maakt deel uit van een groepje amateurkeepers, die bij thuiswedstrijden van de Blackhawks achter de hand wordt gehouden om bij onvoorziene situaties eventueel in te kunnen springen. „Je weet dat de kans altijd kan komen, maar die mogelijkheid is zo klein... Je denkt altijd dat het jou toch niet gebeurt”, aldus Foster.

Maar in de warming-up raakte eerste keeper Anton Forsberg geblesseerd, waardoor Foster zich moest omkleden. „Dat was de eerste shock. Vanaf toen kreeg ik eigenlijk één grote black-out.” En de schok werd nog groter toen reservekeeper Collin Delia er in de derde periode met kramp vanaf moest. Foster stopte alle zeven schoten die hij te verwerken kreeg en droeg daarmee bij aan de 6-2 overwinning op de Jets. De club riep hem vervolgens uit tot man of the match.

Droom

„Dit is een droom die uitkomt”, stamelde Foster na afloop. „Ik heb nu bijna een kwartier NHL gespeeld, dat vertel ik tegen mijn kinderen en neemt niemand mij meer af.”