Nieuws/Sport
1859615
Sport

Kampong neemt revanche op Duitsers

De spelers van Kampong zijn blij met de 1-0.

De spelers van Kampong zijn blij met de 1-0.

De hockeyers van Kampong hebben in de Euro Hockey League (EHL) revanche genomen op Rot-Weiss Köln.

De spelers van Kampong zijn blij met de 1-0.

De spelers van Kampong zijn blij met de 1-0.

De Nederlandse kampioen versloeg de Duitse club op het complex van Rotterdam met 1-0. Vorig seizoen moest Kampong als titelverdediger in de achtste finale met 2-1 buigen voor Rot-Weiss Köln, dat vervolgens doorstoomde naar de Europese titel. De Duitsers waren toen in de finale te sterk voor Oranje-Rood.

Phijffer

Kampong wist het titanengevecht tussen de winnaars van de EHL van 2016 en 2017 vrijdag wel te winnen. Het enige doelpunt kwam halverwege het tweede kwart op naam van Boet Phijffer, die na een mislukte strafcorner een klap met de backhand van Robbert Kemperman langs de Duitse keeper tikte.

De hockeyers uit Utrecht kregen kansen op meer, maar ze verzuimden de wedstrijd in een vroegtijdig stadium te beslissen. Zo tikte Quirijn Caspers de bal net naast de paal en sloeg Kemperman uit een strafcorner ook naast toen Rot-Weiss Köln zijn keeper had ingewisseld voor een extra veldspeler.

Het ene doelpunt van Phijffer bleek wel genoeg om de laatste acht te halen. Kampong neemt het zondag in de kwartfinale op tegen Racing Club Brussel, dat de Russische club Dinamo Kazan met liefst 9-0 versloeg.

Thuisclub Rotterdam strijdt zaterdag met de Duitse kampioen Mannheimer HC om een plek bij de laatste acht, Bloemendaal treft de Belgen van KHC Dragons.