Sport/Voetbal
1859854218
Voetbal

Oranje-international in basis bij Juventus

Herkansing voor De Ligt tegen Fiorentina

Matthijs de Ligt tjidens het duel met Napoli.

Matthijs de Ligt tjidens het duel met Napoli.

Matthijs de Ligt kende een matig debuut in de Serie A met Juventus. Maar na een succesvolle EK-kwalificatiereeks kan de Nederlander zich - vol zelfvertrouwen - revancheren tegen Fiorentina. De oud-Ajacied begint zaterdagmiddag om 15.00 uur in de basis bij de Bianconeri.

Matthijs de Ligt tjidens het duel met Napoli.

Matthijs de Ligt tjidens het duel met Napoli.

Door een blessure van aanvoerder Giorgio Chiellini kwam er enkele weken geleden plots een plekje vrij voor De Ligt in het hart van de verdediging van Juventus, naast Leonardo Bonucci.

De Ligt werd direct voor de leeuwen gegooid, aangezien Napoli in het Allianz Stadium Napoli de tegenstander was. De Napolitanen zijn de grootste concurrent van Juventus in de strijd om de Scudetto.

De Ligt & co wonnen na een waar spektakelstuk met 4-3, maar bij eigenlijk alle tegengoals vertolkte de Nederlander een negatieve hoofdrol.

Aanpassingsproblemen

Bondscoach Ronald Koeman liet zich tijdens de interlandbreak niet van de wijs brengen en zei over zijn Oranje-pupil dat het normaal is dat een speler na een transfer naar het buitenland wat aanpassingsproblemen heeft. Maurizio Sarri, de trainer van De Ligt bij Juventus, sloot zich daarbij aan. „Ik moet ervoor zorgen dat De Ligt zich zo snel mogelijk aanpast aan het Italiaanse voetbal. Hij is een toekomstige topspeler”, zei Sarri tijdens de persconferentie, voorafgaand aan het duel met Fiorentina.

„Het is normaal dat hij het nu moeilijk heeft”, gaat Sarri verder. „Hij is jong en is een andere manier van voetballen gewend. Misschien heb ik het fout, maar Platini had het ook lastig bij Juventus. Gek is het dus niet dat De Ligt zich ook moet aanpassen.”

Bekijk hier het programma, de uitslagen en de stand in de Serie A.