Sport/Voetbal
1860229397
Voetbal

Go Ahead Eagles boekt eerste zege sinds terugkeer in Eredivisie

Go Ahead Eagles viert de goal van Justin Bakker.

Go Ahead Eagles viert de goal van Justin Bakker.

Go Ahead Eagles heeft de eerste wedstrijd na terugkeer in de Eredivisie gewonnen. In de eigen Adelaarshorst werd Sparta Rotterdam verslagen, 2-0. De vorig seizoen uit de Keuken Kampioen Divisie gepromoveerde club van trainer Kees van Wonderen verloor eerder van Heerenveen en Feyenoord.

Go Ahead Eagles viert de goal van Justin Bakker.

Go Ahead Eagles viert de goal van Justin Bakker.

Al na 6 minuten kwam Go Ahead Eagles op voorsprong. Justin Bakker scoorde uit een strafschop, toegekend na een overtreding op de Zweed Isac Lidberg. Het was het eerste doelpunt in de Eredivisie voor Go Ahead sinds 14 mei 2017. De vorige werd ook gemaakt in een thuiswedstrijd tegen Sparta, door Darren Maatsen.

Met respectievelijk een kopbal en een schot net naast waren voor de thuisclub onder meer ook Lidberg en Ragnar Oratmangoen dichtbij een treffer. Voor Sparta waren Emanuel Emegha en Lennart Thy gevaarlijk, maar doelman Warner Hahn greep goed in.

Amper 10 minuten na rust moest Sparta ook nog eens met een man minder verder, na de rode kaart voor de Luxemburger Mica Pinto. De thuisclub kon de wedstrijd daardoor naar zich toetrekken. Na een uur werd het 2-0 door Giannis Botos, die raak kopte op aangeven van Boyd Lucassen.

Sparta heeft na drie wedstrijden 1 punt.

Volg alle duels van minuut tot minuut via onze uitgebreide livewidget. met de doelpuntenmakers, tussenstanden en uitgebreide statistieken

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie