Sport/Wielrennen
1860487864
Wielrennen

Dylan Groenewegen wint tweede rit Arctic Race of Norway

Dylan Groenewegen heeft de tweede etappe van de Arctic Race of Norway gewonnen. Het was een rit over 154 kilometer van Mosjøen naar Brønnøysund. De sprinter van BikeExchange-Jayco won de sprint van een grote groep met overmacht, al juichte hij bijna te vroeg. De Belg Amaury Capiot en de Noor Edvald Boasson Hagen kwamen net niet voorbij.

Voor de 29-jarige Amsterdammer was het zijn zevende zege van het seizoen. Vorige maand won hij nog een rit in de Tour de France. De Fransman Axel Zingle (Cofidis) blijft leider in het klassement. De Noorse rittenkoers eindigt zondag.

Groenewegen heeft in Noorwegen andere helpers om zich heen dan in de Tour. „Nick Schultz zette me geweldig af in de sprint. Ik begon de sprint misschien wat vroeg, maar het was voldoende. Een mooie zege”, keek hij terug. Eerder was Groenewegen nog bijna gevallen. „Ik kwam in de berm terecht, maar de ploeg heeft me daarna weer keurig voorin afgeleverd. Ik kijk uit naar de komende dagen. De benen zijn na de Tour nog steeds goed. Ik denk dat we vanavond een lekker wijntje verdiend hebben.”