Nieuws/Sport
1860927
Sport

Arnautovic daagt oude trainer uit

Marko Arnautovic daagt zijn oude trainer Mark Hughes uit.

Marko Arnautovic daagt zijn oude trainer Mark Hughes uit.

Marko Arnautovic hielp West Ham United zaterdag met twee treffers aan een 3-0 overwinning op Southampton, waar zijn oude trainer Mark Hughes tegenwoordig aan het roer staat. De Oostenrijker heeft geen al te beste band meer met de Welshman en dat kwam in het Olympisch Stadion in Londen weer opborrelen.

Marko Arnautovic daagt zijn oude trainer Mark Hughes uit.

Marko Arnautovic daagt zijn oude trainer Mark Hughes uit.

Na zijn derde goal besloot Arnautovic zijn voormalig coach te provoceren door terwijl hij met gekruiste voorarmen het logo van West Ham uitbeeldde Hughes nadrukkelijk aan te staren. 

De trainer van Southampton weigerde na afloop op het voorval in te gaan. "Ik heb het niet in de gaten gehad. Marko speelde vandaag fantastisch, net als tijdens onze vier jaar bij Stoke City", hield hij zich op de vlakte.

Ook West Ham-manager David Moyes ging het incident uit de weg. "Tijdens je loopbaan kom je veel mensen tegen. Marko en Mark hebben het met elkaar aan de stok gehad, maar het is het niet waard om over te praten."

Arnautovic speelde van 2013 tot 2017 bij Stoke, maar vertrok met ruzie. Om een transfer naar West Ham te forceren, diende hij een transferverzoek in. Dat was tegen het zere been van de leiding van Stoke, dat een jaar eerder het contract met de aanvaller nog had opengebroken en verlengd.

Vorig jaar, tijdens het duel bij Stoke clashten Arnautovic en Hughes ook al. De coach wond zich toen zichtbaar op nadat dat de uitgefloten voetballer zijn oude fans op een uitdagend applaus had getrakteerd. 

Southampton staat op dit moment op de 18e plaats in de Premier League. Als de club van Wesley Hoedt in de komende zeven duels niet weet te stijgen op de ranglijst, degradeert het naar het Championship.