Sport/Voetbal
1861013081
Voetbal

ADO Den Haag strikt Jol als technisch adviseur

Martin Jol

Martin Jol

ADO Den Haag heeft Martin Jol gestrikt als technisch adviseur. De 63-jarige Jol was in het verleden als speler en trainer werkzaam voor de club uit zijn geboortestad. Eerder op de dag maakte ADO al bekend dat de Engelsman Alan Pardew het seizoen afmaakt als hoofdtrainer.

Martin Jol

Martin Jol

„Martin is een van de meest vooraanstaande Nederlandse trainers. En ook nog eens een Haags voetbalmonument. Het is fantastisch dat hij er, samen met Alan Pardew en de rest van de staf, alles aan wil doen om ADO Den Haag uit deze benarde positie te halen”, aldus algemeen directeur Mohammed Hamdi. „Samen hebben ze meer dan vijfhonderd wedstrijden aan ervaring als manager-coach in de Premier League, de sterkste competitie ter wereld. Martin kan, mede daardoor, de overgang van het Engelse naar het Nederlandse voetbal versoepelen voor Alan.”

„Hamdi heeft me gevraagd om te helpen en daar sta ik uiteraard positief tegenover”, zei Jol. „Gezien de huidige situatie is het voor mij echt onmogelijk om dat niet te doen. ADO Den Haag kan nu alle steun gebruiken van iedereen die de club een warm hart toedraagt. Daarom ga ik in de komende tijd ook proberen een nog veel bredere basis te vinden van mensen die ADO Den Haag verder willen ondersteunen.”

Jol was al een paar jaar niet meer werkzaam in de voetbalwereld. Zijn laatste werkgever was de Egyptische club Al-Ahly. Daarvoor was hij trainer bij onder meer Tottenham Hotspur, HSV, Ajax en Fulham.

ADO staat op de 17e plaats in de eredivisie. Trainer Fons Groenendijk stapte begin deze maand op en twee weken later vertrokken ook manager voetbalzaken Jeffrey van As en adviseur Kees Jansma.