Nieuws/Sport
1861162
Sport

AZ geeft ADO voetballes

Wout Weghorst viert zijn openingstreffer.

Wout Weghorst viert zijn openingstreffer.

AZ laat Ajax nog niet gaan in de strijd om de tweede plaats. De formatie van coach John van den Brom won niet alleen bij ADO Den Haag, maar speelde met vaak fraai spel de tegenstander vooral voor rust soms helemaal weg. Het werd 3-0.

Wout Weghorst viert zijn openingstreffer.

Wout Weghorst viert zijn openingstreffer.

Na 45 minuten leidden de Alkmaarders al met 3-0. Wout Weghorst opende de score, op aangeven van Alireza Jahanbakhsh. Oussama Idrissi maakte de 2-0, na terugleggen van Weghorst. In de 43e minuut zorgde Jahanbakhsh voor nummer drie, na de bal na een hoekschop in te tikken.

AZ heeft nu nog 2 punten achterstand op Ajax, dat echter de wedstrijd bij FC Groningen zondag nog moet spelen. AZ ontvangt het komende weekeinde koploper PSV.

De score in Alkmaars voordeel had bij rust zelfs nog hoger kunnen zijn. Idrissi tikte echter net naast, na een aanval van klasse via Jonas Svensson en Guus Til. Even later schoot Til in vrije positie naast, na een pass van Fredrik Midtsjø.

Voor ADO was Bjørn Johnsen het dichtst bij een treffer. De Noor zag na een voorzet van Thijmen Goppel zijn kopbal echter gekeerd door doelman Marco Bizot.

Na rust probeerde ADO nog wel het eigen leed wat te verzachten. Tot veel mogelijkheden leidde dat echter niet.