Nieuws/Sport
1862183
Sport

Caljouw prolongeert titel in Orléans

Mark Caljouw op archiefbeeld.

Mark Caljouw op archiefbeeld.

Mark Caljouw heeft op de Orléans Masters de titel geprolongeerd.

Mark Caljouw op archiefbeeld.

Mark Caljouw op archiefbeeld.

De nationaal kampioen sloot een sterk gespeeld toernooi in stijl af. Hij versloeg de als derde geplaatste Deen Rasmus Gemke in drie games. Na een matige start (10-21) kwam de titelhouder net op tijd in het juiste ritme. De als vierde geplaatste Nederlander zegevierde in de laatste twee games met 21-18 en 21-8.

Caljouw (23) maakte tijdens het Franse toernooi opnieuw veel indruk. Na zijn stunt in de kwartfinales tegen de ervaren Deen Jan Ø. Jørgensen (24-22 23-21) was hij in de halve finales ook te sterk voor Sameer Verma. Caljouw versloeg de als eerste geplaatste Indiër in drie games: 18-21 21-13 21-12.

Vermoeid

In de finale tegen Gemke had Caljouw nog wel een koude start. "Ik voelde me een beetje moe en daardoor had ik het aanvankelijk heel moeilijk tegen hem. Maar ik blijf altijd vechten", zei de Nederlands kampioen. "Nu ook weer en dat leverde toch weer een overwinning op. Gemke op zijn beurt was zeker in de laatste game heel vermoeid. Deze titel geeft me in elk geval veel vertrouwen. Ik speel momenteel gewoon heel goed."

Caljouw staat nu nog 36e op de wereldranglijst, twee plaatsen hoger dan Gemke.