Nieuws/Sport
1862623064
Sport

Giri speelt opnieuw remise in Rusland

Schaker Anish Giri is op het Kandidatentoernooi in Jekaterinenburg voor de derde keer op een rij remise overeenkomen. In zijn vierde wedstrijd op het toernooi in Rusland leverde het duel met de Chinees Ding Liren geen winnaar op.

De afgelopen twee dagen deelde Giri, die tegen Ding met zwart speelde, ook al een punt met Maxime Vachier-Lagrave en Wang Hao. In zijn eerste partij had Giri (25) verloren van Ian Nepomniatsjtsji.

Ook de andere drie wedstrijden uit de vierde ronde eindigden in remise. Dat gebeurde voor het eerst in Jekaterinenburg.

Giri neemt het zondag met wit op tegen Fabiano Caruana, die na vier duels twee punten heeft. Giri heeft anderhalf punt en Nepomniatsjtsji, Vachier-Lagrave en Wang staan op 2,5.

Wie volgt grootheid Magnus Carlsen op?

Acht grootmeesters nemen het in Jekaterinenburg tegen elkaar op om te bepalen wie eind van dit jaar de Noorse wereldkampioen Magnus Carlsen mag uitdagen.

Het Kandidatentoernooi is een van de weinige sportevenementen die doorgang vindt tijdens de coronacrisis. Wereldschaakbond FIDE heeft besloten het toernooi door te laten gaan, mede omdat het om een zeer beperkt aantal deelnemers gaat en Rusland nog niet zwaar getroffen is door het coronavirus. Er wordt geen publiek toegelaten tot de speelzaal en de media moeten zes meter afstand houden van de schakers.