Sport/Autosport
186307555
Autosport

Bottas: ’Beter kon het gewoon niet voor mij’

Lewis Hamilton baalt van zijn seizoensstart

Mercedes-coureurs Lewis Hamilton (l) en Valtteri Bottas.

Mercedes-coureurs Lewis Hamilton (l) en Valtteri Bottas.

SPIELBERG - Lewis Hamilton had zich een betere start van het nieuwe seizoen in de Formule 1 gewenst. De zesvoudig wereldkampioen kwam als tweede over de finish in de Grand Prix van Oostenrijk maar eindigde als vierde. De Brit kreeg een tijdstraf van 5 seconden omdat hij Alexander Albon (Red Bull) van de baan reed.

Mercedes-coureurs Lewis Hamilton (l) en Valtteri Bottas.

Mercedes-coureurs Lewis Hamilton (l) en Valtteri Bottas.

„Ik dacht dat er voldoende ruimte was”, zei Hamilton. „Het was in mijn ogen heel onfortuinlijk. Maar het is wat het is. Ik had meer snelheid dan Bottas”, doelde hij op zijn ploeggenoot van Mercedes die de race won. „Maar het is vervelend geëindigd voor mij. Ik dacht eerst ook dat het incident met mij en Albon iets was dat tijdens racen gebeurt. Maar ik moet de straf accepteren.”

Voor Valtteri Bottas had het nieuwe seizoen in de Formule 1 in tegenstelling tot Hamilton niet beter kunnen beginnen. De Fin stuurde zijn Mercedes stoïcijns naar de winst. Bottas sprak aan de finish van de Red Bull Ring in Spielberg zelfs over een perfecte start. „Beter kon gewoon niet voor mij”, constateerde hij. „De druk op mij was groot. Een safetycar vind ik prima, maar we hadden er drie in deze race. Steeds kreeg iedereen weer de kans om terug te komen. Gelukkig bleef ik controleren en onze auto was weer goed”, zegt een tevreden Bottas, die nog het race-incident van zijn ploeggenoot erbij haalt. „Jammer dat Lewis een tijdstraf kreeg, want anders was hij als tweede geëindigd. Hier kunnen we als ploeg wel mee verder.”

Charles Leclerc profiteerde optimaal op het moment dat de safetycar voor de derde keer op de baan kwam. „Dit had ik echt niet verwacht”, zei hij. „Ik heb geluk gehad, met het uitvallen van Verstappen, de tijdstraf voor Hamilton en al die crashes. We hebben bij Ferrari nog veel problemen op te lossen. Maar dit is toch een opsteker.”

Volgende week zal het Formule 1-circus opnieuw neerstrijken in Oostenrijk als wederom de Grand Prix op de Red Bull Ring op het programma staat. Een goede kans voor Red Bull en Verstappen om zich te revancheren.