Nieuws/Sport
1864573116
Sport

Turner mist World Cup in Cottbus

Tegenvaller voor Epke Zonderland

Epke Zonderland

Epke Zonderland

Epke Zonderland komt volgende week niet in actie tijdens de World Cup in Cottbus. De turner heeft afgelopen week een nieuwe ingreep aan zijn voorhoofdsholtes moeten ondergaan, zo bevestigt zijn coach Daniel Knibbeler tegenover De Telegraaf.

Epke Zonderland

Epke Zonderland

„Het ging om een kleine ingreep”, aldus Knibbeler. „We hebben lang gewikt en gewogen of het slim was om naar Cottbus te gaan. Uiteindelijk kiezen we er toch voor om het herstel en de rust door te zetten, zodat we hopelijk en goede opbouw kunnen maken naar de laatste drie World Cups. We willen nu het risico op een enorme terugval ontlopen.”

Knibbeler hoopt dat Zonderland over drie weken zijn traingsschema weer kan oppakken om zo op tijd fit te zijn voor de laatste drie World Cups in 2020. Te beginnen met de World Cup in Melbourne, die voor februari op de rol staat.

De 33-jarige Zonderland ondervond in het verleden al vaker hinder van ontstekingen aan de holtes. Tijdens het WK vorige maand presteerde hij ondermaats door een trainingsachterstand om die reden en liep hij mede door een val directe kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokio mis.

Via de World Cups hoopt Zonderland zich de komende maanden alsnog te plaatsen. Om deelname aan de Spelen veilig te stellen, moet de drievoudig wereldkampioen aan de rekstok als eerste eindigen in het klassement op zijn discipline.