Nieuws/Sport
1866495662
Sport

Amateurs kunnen weer sportwedstrijden spelen, publiek op 1,5 meter

Alle amateursporters kunnen vanaf 26 juni weer wedstrijden spelen. Publiek is vanaf die datum ook weer toegestaan, maar moet wel 1,5 meter onderling afstand houden van elkaar.

Het kabinet heeft dat vrijdag besloten. Veel andere coronamaatregelen bij de amateursport waren de afgelopen periode al in fases verruimd.

Zo mochten jonge sporters tot en met zeventien jaar vanaf 5 juni weer echte wedstrijden te spelen in competitieverband. Ook de sportkantines mochten weer open. Sporters van achttien jaar en ouder mochten alleen nog op de eigen club sporten.

Voor juni was het acht maanden niet mogelijk om amateurwedstrijden te organiseren in verband met het toen oplaaiende coronavirus.

KNVB: stralend perspectief op het nieuwe seizoen

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB, reageerde opgetogen op het besluit van het kabinet. „Dankzij deze versoepelingen hebben we nu een stralend perspectief op een normaal en volwaardig seizoen, inclusief toeschouwers langs de lijn”, aldus de bestuurder.

„De competities in het veld- en zaalvoetbal starten weer in augustus en september”, keek Van der Zee alvast vooruit. „We hebben allemaal weer iets om naar uit te kijken. Verenigingsleven, vriendenteams, voetbalhumor en vooral spannende wedstrijden op de eigen velden, wat hebben we het allemaal gemist.”