Sport/Autosport
1868835
Autosport

'We moeten strijd aangaan met Red Bull, Ferrari en Mercedes'

Alonso kondigt aanval op topteams aan

Fernando Alonso aast op podiumplaatsen.

Fernando Alonso aast op podiumplaatsen.

Fernando Alonso verraste tijdens de openingsrace in Australië met een vijfde plaats. De Spanjaard rekent er echter op dat hij met McLaren nóg een stap kan zetten.

Fernando Alonso aast op podiumplaatsen.

Fernando Alonso aast op podiumplaatsen.

"We hebben het potentieel van de wagen gezien en we weten dat we over een goede bolide beschikken. Het is nu dan ook tijd om daadwerkelijk weer bij de top van het veld aan te sluiten", aldus de tweevoudig wereldkampioen, die de afgelopen jaren voornamelijk in de achterhoede rondreed. 

"We moeten de strijd aangaan met Red Bull, Ferrari en Mercedes. Om die aanval te doen slagen moeten we ons sneller ontwikkelen dan zij", weet Alonso, die vol vertrouwen is dat zijn team in die opzet gaat slagen. "Ik weet zeker dat we snel met updates en slimme ideeën gaan komen."

Fernando Alonso finishte in Australië als vijfde.

Fernando Alonso finishte in Australië als vijfde.

McLaren reisde twee weken terug met slechts een klein gedeelte van de nieuw ontwikkelde onderdelen naar Australië. In Bahrein hoopt de renstal uit het Engelse Woking met meer updates te kunnen starten. 

"We hebben nog lang niet het volledige potentieel van de wagen benut", bevestigt racedirecteur Eric Boullier de optimistische lezing van Alonso. "Dat komt de komende races."

Boullier voelt zich in ieder geval gesteund door de nieuwe Renault-motor. Vorig jaar had McLaren veel problemen met de Honda-krachtbron. "Het is bemoedigend om te zien dat Red Bull in de race hetzelfde tempo als Mercedes en Ferrari kon rijden", rekent de Fransman zich stiekem al een beetje rijk.