Sport/Wielrennen
1870003
Wielrennen

'Zowel fysiek als mentaal niet goed in mijn vel'

Dumoulin steekt hand in eigen boezem

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin

Over precies een maand start Tom Dumoulin met rugnummer 1 in de Giro d’Italia. In Jeruzalem start de ronde met een tijdrit van 9,6 kilometer. Gisteren vertrok de Limburger met zijn ploegmaten Sam Oomen en Louis Vervaeke voor een hoogtestage van zestien dagen in Sierra Nevada. Vervolgens rijdt hij alleen nog Luik-Bastenaken-Luik.

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin

Hoewel zijn voorjaar door materiaalpech, ziekte en valpartijen niet bracht wat hij ervan hoopte, kijkt de kopman van Team Sunweb positief terug op deze periode. "Met het oog op de komende Giro was het super goed dat dit de afgelopen weken in Abu Dhabi en in de Tirreno gebeurde", vertelde hij gistermiddag. "Het waren belangrijke lessen dat ik relaxter naar bepaalde doelen moet toeleven. Ik vergat de afgelopen maanden te genieten van de sport en was teveel resultaatgericht bezig. Ik nam veel te weinig rust. Achteraf zat ik zowel fysiek als mentaal niet goed in mijn vel."

Gazastrook

De eerste drie dagen trekt het Giro-peloton door Israël. Dat er momenteel in de Gazastrook de nodige onrust is, is Dumoulin niet ontgaan. "Dat wij daar starten heeft een politieke lading. Als het echt niet zou kunnen, dan komt er vanuit de internationale politiek wel een signaal. Ik vind het wel spannend. Echter, niet spannend genoeg om Israël te mijden en de Giro over te slaan. Ik kan niet zeggen dat ik banger voor ben dan dat ik de Champs Elysées moet oprijden. In Parijs is de afgelopen jaren ook genoeg gebeurd."