Sport/WK voetbal
1871272441
WK voetbal

Daley Blind: ’Nog meer respect voor Louis van Gaal na ziekte’

Daley Blind

Daley Blind

DOHA - Pas anderhalf jaar na Daley Blinds eerste hartproblemen in december 2019 speelde de international – met een ICD-kastje – een wedstrijd zonder aan zijn hart te denken. „Ik heb weer vertrouwen in mijn lichaam en weet dat het kan wat ik doe. Omdat ik voor elke training en wedstrijd medicijnen slik, word ik nog wel bijna iedere dag met mijn hart geconfronteerd.”

Daley Blind

Daley Blind

Ook bondscoach Louis van Gaal heeft zo zijn fysieke problemen, nadat bij hem prostaatkanker werd geconstateerd en waarvoor hij een behandeling heeft ondergaan. Die mededeling kwam bij Blind wel even binnen. „Een moeilijk en heftig moment voor me. Dat hij ons niets liet weten tijdens het trainingskamp en ’s nachts naar het ziekenhuis ging, zorgde voor nog meer respect van mijn kant. Dat hij zo sterk wilde blijven om ons teamproces niet te verstoren.”

Danny Blind, Daleys vader en assistent van Van Gaal, was wel op de hoogte, maar had het zijn zoon niet verteld. „Daarna hebben wij – de bondscoach en ik – wel contact met elkaar gehad over onze gezondheidsproblemen.”