Sport/Voetbal
1871471772
Voetbal

FC Groningen pas in slotfase langs Sparta

FC Groningen viert feest

FC Groningen viert feest

GRONINGEN - Het duurde tot vijf minuten voor tijd totdat FC Groningen het net wist te vinden tegen Sparta en uiteindelijk de winst uit het vuur sleepte (2-0).

FC Groningen viert feest

FC Groningen viert feest

Kaj Sierhuis heeft FC Groningen aan een thuiszege op Sparta Rotterdam geholpen. De ingevallen aanvaller opende in de 85e minuut de score en verdiende in blessuretijd een strafschop, die Charlison Benschop benutte.

Sierhuis kreeg een penalty nadat hij een kopstoot van Tim Coremans had geïncasseerd. De keeper kreeg een rode kaart en moet vrezen voor een fikse schorsing. FC Groningen was na afloop niet alleen Sierhuis dankbaar. Doelman Sergio Padt voorkwam in de 56e minuut dat Bryan Smeets een penalty benutte.

Sparta deed zichzelf ook voor rust tekort. Halil Dervisoglu bracht doelman Padt in de openingsfase met een kopbal in de problemen. Hij schoot een keer rakelings naast en Benschop voorkwam tijdens zijn honderdste duel in de eredivisie vlak voor de doellijn dat Dervisoglu met een stiftbal scoorde. Vlak na de gemiste strafschop van Smeets was Ahmed El Messaoudi dichtbij de openingstreffer. De middenvelder van FC Groningen schoot op de paal.

Sparta staat voorlopig achtste in de eredivisie, met twee punten meer dan nummer elf FC Groningen.

Bekijk hier het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie.