1874337
Sport

Amsterdammers maken maandelijks circa 25.000 euro over

Bergkamp wacht op stap Ajax

Dennis Bergkamp

Dennis Bergkamp

Dennis Bergkamp zit sinds eind december thuis, maar is nog altijd in dienst van Ajax.

Dennis Bergkamp

Dennis Bergkamp

De op non-actief gestelde assistent-trainer van Marcel Keizer én het Technisch Hart-lid dat verantwoordelijk was voor de doorstroming van de jeugd naar het eerste elftal krijgt nog maandelijks circa 25.000 euro salaris overgemaakt op zijn bankrekening.

Direct nadat Keizer en zijn assistenten na de bekeruitschakeling bij FC Twente de wacht werd aangezegd, tekende Bergkamp via zijn advocaat Harro Knijff bezwaar aan tegen het op non-actief stellen en het voorgenomen ontslag. Sindsdien heeft Bergkamp noch zijn advocaat iets vanuit de ArenA of de Toekomst vernomen. „Het is stil aan de zijde van Ajax”, bevestigt Knijff desgevraagd.

Arbitragezaak?

Wil Ajax daadwerkelijk van de ex-international af, dan zal de club het initiatief tot een arbitragezaak moeten nemen. Bergkamp kiest er op dit moment namelijk voor om af te wachten. Ook de voormalig speler van Ajax, Arsenal en Oranje zou kunnen arbitreren en ’recht op arbeid’ proberen af te dwingen. Maar om dat in deze fase van de competitie af te dwingen, acht hij niet verstandig.

Bergkamp staat er – na zijn stem in het vertrek van Peter Bosz en de aanstelling van Keizer – niet goed op bij de fans en een geforceerde terugkeer zou die relatie niet verbeteren. "Je zou denken dat Ajax met de oplossing komt”, aldus Knijff. Voorlopig loopt het contract voor onbepaalde tijd echter gewoon door. "Het is voor Ajax moeilijk om netjes afscheid te nemen van een icoon”, concludeert de advocaat.