Nieuws/Sport
1874451
Sport

Dolberg op de weg terug bij Amsterdammers

Ajax wil verder met Huntelaar

Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar

Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar

Ajax hoopt het aflopende contract van Klaas-Jan Huntelaar te verlengen.

Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar

Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar

De maker van de winnende goal tegen FC Groningen (1-2), afgelopen zondag, en zijn zaakwaarnemer Arnold Oosterveer zijn in gesprek met directeur spelersbeleid Marc Overmars over een nieuwe verbintenis tot de zomer van 2019. Huntelaar kan onder dezelfde voorwaarden als dit jaar bijtekenen, maar er wordt ook over een (eventueel) toekomstige rol in de staf gesproken.

Trainer Erik ten Hag stelde donderdag op de persconferentie dat hij graag door graat met de spits. "Hij heeft een onvoorstelbaar rendement. Hij was er onder mijn bewind twee keer niet bij en leed twee keer puntenverlies. Bovendien heeft hij er nog veel plezier aan. Hij straalt nog veel drive en ambitie uit, dus ik heb hem er heel graag bij."

Huntelaars concurrent in de spits bij Ajax, Kasper Dolberg, maakt zondag tegen Heracles zo goed als zeker weer deel uit van de wedstrijdselectie van de Amsterdammers. De Deen maakte de maandag- en woensdagtraining bijna volledig mee en als een reactie uitblijft, doet Ten Hag waarschijnlijk weer een beroep op hem.