Sport/Schaatsen
1875565088
Schaatsen

Russen uit quarantaine en present op tweede dag EK Afstanden

Evgeniia Lalenkova

Evgeniia Lalenkova

HEERENVEEN - Meerdere Russische schaatsers gaan op de tweede dag van de EK Afstanden in Heerenveen van start. De Russen waren vrijdag afwezig in Thialf op de eerste dag van het toernooi. Vanwege een aantal coronagevallen zat de ploeg uit Rusland al een paar dagen in quarantaine in een hotel in Sneek.

Evgeniia Lalenkova

Evgeniia Lalenkova

De nationale schaatsbond maakte dinsdag bekend dat bij aankomst in Nederland een deel van de ploeg positief had getest op het coronavirus. De hele equipe ging daarop in quarantaine. De Russen lieten zaterdag weten dat het team na negatieve testen is toegelaten om deel te nemen op de tweede dag van de EK.

Angelika Golikova en Daria Kachanova gaan later op zaterdag van start op de 500 meter. Olga Fatkulina, de titelverdedigster op de 500 meter, ontbreekt. Op de teamsprint is titelverdediger Rusland ook niet aanwezig. Topsprinters Pavel Kulizhnikov, Ruslan Musrahov en Artem Arefyev waren uit voorzorg niet naar de EK afgereisd, om geen risico’s te nemen met het oog op de Olympische Spelen.

Ruslan Zacharov en Alexander Rumyantsev starten op de 5000 meter. Anastasia Grigoryeva en Evgeniia Lalenkova en Elizaveta Golubeva rijden de 1500 meter.