Sport/Voetbal
1876201030
Voetbal

Swinkels weg uit Mechelen; Europese schorsing Trabzonspor

Arjan Swinkels vertrekt bij KV Mechelen.

Arjan Swinkels vertrekt bij KV Mechelen.

NYON - Trabzonspor mag een seizoen niet aan de Champions League of Europa League deelnemen. De koploper van de Turkse voetbalcompetitie heeft volgens de UEFA alle financiële zaken nog steeds niet op orde.

Arjan Swinkels vertrekt bij KV Mechelen.

Arjan Swinkels vertrekt bij KV Mechelen.

Trabzonspor werd vier jaar geleden al gewaarschuwd door de Europese voetbalfederatie. De club zou geschorst worden als het in 2019 nog steeds niet aan de financiële regels zou voldoen. Voetbalclubs mogen van de UEFA niet structureel meer geld uitgeven dan er volgens de officiële boeken binnenkomt.

Swinkels moet weg uit Mechelen

Arjan Swinkels vertrekt bij KV Mechelen. De Belgische club wil het contract van de 35-jarige verdediger niet meer verlengen. Swinkels kwam van 2004 tot en met 2012 uit voor Willem II. De Brabander speelde ook voor Roda JC, Lierse SK en Beerschot. Ook voormalig Heracles-doelman Bram Castro vertrekt.

Concurrent Sinkgraven langer in Leverkusen

De Braziliaanse linksback Wendell blijft voorlopig trouw aan Bayer Leverkusen. Hij heeft zijn contract bij de huidige nummer 5 van de Bundesliga tot de zomer van 2022 verlengd.

De 26-jarige Wendell voetbalde de afgelopen zes jaar meer dan tweehonderd duels voor Bayer Leverkusen. Hij is dit seizoen niet altijd zeker meer van een basisplaats. Trainer Peter Bosz geeft vaak de voorkeur aan Daley Sinkgraven, met wie hij bij Ajax al samenwerkte.