Nieuws/Sport
1880019
Sport

VIDEO - McGregor in gevangenis na ‘walgelijk’ incident

Conor McGregor

Conor McGregor

Conor McGregor (29) is donderdag in de gevangenis beland. De Ier viel in New York met een groep van ongeveer vijftien handlangers een bus met vechters aan die op het punt stond om na het traditionele persmoment terug te keren naar hotel. McGregor gooide een steekkarretje door het raam. Enkele uren later gaf hij zichzelf aan bij een politiebureau.

Conor McGregor

Conor McGregor

The Notorious wilde de confrontatie aangaan met Nurmagomedov, die met zijn team in de bus zat. De Rus is in voorbereiding op een titelgevecht met Max Holloway en kreeg het afgelopen week in het vechtershotel aan de stok met Artem Lobov, een trainingsmaatje en goede vriend van McGregor. De Ier, die zelf niet hoefde te vechten, vond het daarop nodig om verhaal te halen bij de Rus.

Door het incident heeft de UFC drie partijen moeten annuleren. Michael Chiesa liep door het rondvliegende glas snijwonden op, terwijl Ray Borg glas in zijn oog kreeg. Na onderzoek werden zij door artsen niet fit genoeg bevonden om te vechten. Ook door het gevecht van Lobov, die onderdeel uitmaakte van de groep handlangers van McGregor, ging als straf een streep.

“Dit is het meest walgelijke incident in de geschiedenis van de UFC”, stelde UFC-president Dana White donderdag al vol walging vast in een verklaring. De organisatie heeft nog niet bekendgemaakt hoe het van plan is om McGregor te straffen.

Het is niet de eerste keer dat brutale McGregor zichzelf buiten de octagon misdraagt. Twee jaar terug, in aanloop naar zijn eerste partij met Nate Diaz, smeten hij en zijn Amerikaanse opponent met volle blikken frisdrank naar elkaar. Bij dat voorval kwam hij weg met een boete.

McGregor is de regerend lichtgewichtkampioen van de UFC, maar raakt zijn titel zaterdag kwijt aan Nurmagomedov of Holloway. Hij is volgens de leiding van de organisatie te lang inactief geweest. 

McGregor veroverde de lichtgewichttitel in november 2016, maar trok sindsdien alleen zijn handschoenen aan voor een boksduel met Floyd Mayweahter. McGregor verloor die partij, maar haalde wel honderden miljoenen dollars binnen.