1881393
Sport

Van den Brom klaar met 'gezeur en gezeik'

AZ met Vlaar in de basis tegen PSV

Ron Vlaar houdt Nasser El Khayati achter zich.

Ron Vlaar houdt Nasser El Khayati achter zich.

  Ron Vlaar start zaterdag thuis tegen PSV in de basis bij AZ. De 33-jarige aanvoerder vervangt Pantelis Hatzidiakos in het hart van de verdediging.

Ron Vlaar houdt Nasser El Khayati achter zich.

Ron Vlaar houdt Nasser El Khayati achter zich.

De 21-jarige Griek zat vrijdag met koorts thuis. Voor Vlaar is het een mooie beloning voor zijn sterke invalbeurt tegen Feyenoord en goede optreden tegen ADO Den Haag. 

Ook Stijn Wuytens ontbrak tijdens de laatste training voor de kraker, maar hij zit waarschijnlijk wel bij de eerste elf. De 28-jarige Belg was er niet bij omdat zijn vrouw is bevallen van hun derde dochter. 

"Een hele mooie afwezigheid", glimlacht trainer John van den Brom. "Stijn is er tegen PSV wel bij. Hij heeft afgelopen week ook gewoon getraind. Ik ga zaterdag met hem bespreken of hij kan spelen, maar Stijn kennende wil hij dat. Wat is er ook mooier om een wedstrijd te spelen nadat je net vader bent geworden?"

Topclubs

AZ speelt tegen PSV in een uitverkocht huis. "Dat zullen we keihard nodig hebben om dat gezeik en gezeur vanwege het niet winnen van een grote ploeg te laten verdwijnen", zegt Van den Brom, die daarmee doelt op het feit dat AZ al jaren grote moeite heeft om een goed resultaat neer te zetten tegen een traditionele topclub. 

"We hebben al een paar keer heel dichtbij gezeten. En ondanks dat we niet van die grote ploegen hebben gewonnen, moet je eens kijken waar we nu staan. Mij irriteert het verschrikkelijk dat de focus alleen maar wordt gelegd op het feit dat we niet winnen van die clubs. Als je ons ziet spelen, dan zijn we zeker tot iets in staat. En deze maand hebben we de kans om tegen PSV, Feyenoord én Ajax te laten zien wat we waard zijn. Lukt het niet? Dan hebben we inderdaad gefaald daarin." 

Bekijk hier de stand en het programma in de Eredivisie.