Nieuws/Sport
1883346
Sport

Limburgse club moet coach wel gedeelte salaris betalen

Fortuna in gelijk gesteld - Oliseh niet terug

Sunday Oliseh

Sunday Oliseh

Fortuna Sittard hoeft Sunday Oliseh niet opnieuw in dienst te nemen.

Sunday Oliseh

Sunday Oliseh

De oud-trainer van de club had bij de KNVB een zaak aangespannen tegen de huidige koploper uit de Jupiler League, die hem halverwege februari op non-actief zette wegens 'herhaaldelijk verwijtbaar handelen door de trainer jegens meerdere mensen in de organisatie'.

Te verstoorde arbeidsrelatie

Oliseh was het daar niet mee eens en wilde zijn baan terug. De arbitragecommissie van de KNVB stelde Fortuna Sittard vrijdag in het gelijk en kwam tot de conclusie dat er sprake is van een te verstoorde arbeidsrelatie.

Eind december bezorgde Oliseh - oud-speler van onder meer Ajax - de Limburgse club een periodetitel. Direct na de winterstop bleven goede prestaties uit. Oliseh vond zijn selectie te smal en botste met het bestuur.

Eis afgewezen

Fortuna moet van de arbitragecommissie nog wel een gedeelte van het salaris van Oliseh betalen. De Limburgse club zegt blij te zijn zich nu weer op de titelrace te kunnen richten. "Deze onafhankelijke commissie heeft de zaak tot in detail bestudeerd en is tot het officiële besluit gekomen dat de heer Oliseh niet meer terug kan keren als hoofdtrainer. Dat was zijn belangrijkste eis en die is nu afgewezen. Daarnaast zijn we blij dat de pogingen van de heer Oliseh om van de kern van de zaak af te leiden, door ongefundeerde beschuldigingen en aantijgingen te uiten, geen gehoor hebben gevonden bij de commissie", zegt voorzitter Isitan Gün van de koploper van de Jupiler League.

Fortuna heeft, met nog vijf speelronden op het programma, één punt voorsprong op NEC en Jong Ajax. De ploeg van de Portugese trainer Claudio Braga speelt vrijdagavond tegen Go Ahead Eagles.