Nieuws/Sport
1884178
Sport

VIDEO - Monsterzege Oranjeleeuwinnen

De basiself van de Oranjeleeuwinnen.

De basiself van de Oranjeleeuwinnen.

De Oranjevrouwen hebben goede zaken gedaan in de WK-kwalificatie. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman was in het Philips Stadion in Eindhoven een maatje te groot voor Noord-Ierland: 7-0.

De basiself van de Oranjeleeuwinnen.

De basiself van de Oranjeleeuwinnen.

Oranje maakte al voor rust korte metten met de bezoekers. Lieke Martens, de beste speelster ter wereld, zette haar land met twee fraaie doelpunten al snel op een 2-0 voorsprong. De Barcelona-voetbalster schoot eerst droog raak na een flitsende aanval, alvorens ze doel trof met een knappe kopbal uit een even zo fraaie vooractie van Shanice van de Sanden. 

Vervolgens tekende Vivianne Miedema voor het vijftigste doelpunt in het Nederlands elftal en werd het via een strafschop van Sharon Spitse voor rust ook nog 4-0. In de tweede helft hield de doelpuntenregen aan. De vijfde treffer kwam op naam van Van de Sanden, waarna Spitse een kwartier voor tijd met een fraaie volley voor 6-0 zorgde. Een eigen doelpunt van de Noord-Ieren bepaalde de eindstand in de blessuretijd op 7-0.

Oranje heeft door de ruime zege weer evenveel punten als koploper Ierland, namelijk tien. De ploeg van Wiegman speelde echter een duel minder dan de koploper.