1885186
Sport

'Zwart-op-wit dat Bijleveld mocht spelen'

Ajax ziet onderzoek KNVB met vertrouwen tegemoet

Teun Bijleveld in actie namens Jong Ajax.

Teun Bijleveld in actie namens Jong Ajax.

Ajax ziet het onderzoek naar het meespelen van Teun Bijleveld tijdens Jong Ajax-NEC (2-0) met vertrouwen tegemoet.

Teun Bijleveld in actie namens Jong Ajax.

Teun Bijleveld in actie namens Jong Ajax.

Ruim twee uur na het laatste fluitsignaal van de kraker in de Jupiler League meldde de KNVB via de eigen kanalen zowel Ajax als NEC te hebben ingelicht over het onderzoek.

Bijleveld ontving afgelopen week tijdens FC Dordrecht – Jong Ajax (2-3) van maandag 2 april 2018 zijn vijfde waarschuwing van het seizoen, wat normaal gesproken een schorsing had moeten betekenen voor het duel met NEC.

De KNVB start een onderzoek en legt de kwestie voor aan de aanklager betaald voetbal, stond op de website en het Twitter-account van de voetbalbond te lezen.

De Amsterdammers wachten zelfverzekerd af, omdat zij een brief van de aanklager betaald voetbal in het bezit zeggen te hebben, waarin staat dat het tijdens FC Dordrecht-Ajax Bijlevelds 'vierde registratie betrof' en er 'geen schorsing' volgde. De Jong-Ajax-speler stond midweeks ook niet vermeld bij de straffen voor dit weekend.

Door de overwinning van Jong Ajax zag NEC het verschil met koploper Fortuna Sittard vier speelronden voor het einde van de competitie oplopen tot vier punten. Ajax volgt de Limburgers op één punt, maar mag niet naar de Eredivisie promoveren. Daardoor ligt de weg naar de Eredivisie voor Fortuna wagenwijd open.

Tenzij de aanklager ingrijpt. Iets wat Ajax zich met de 3 april gedateerde brief in de hand niet zegt te kunnen voorstellen.