Nieuws/Sport
1888339
Sport

Herlings pakt hoofdprijs in hol van de leeuw

Jeffrey Herlings in actie.

Jeffrey Herlings in actie.

Op grootse wijze heeft motorcrosser Jeffrey Herlings in Italië de MX Grand Prix van Trentino gewonnen. Tweemaal was de KTM-coureur uit het Brabantse Oploo voor iedereen de sterkste en dus ook voor negenvoudig wereldkampioen Antonio Cairoli die het circuit van Pietramutara als zijn thuiscircuit mag beschouwen en er vorig jaar voor eigen publiek nog de Grand Prix won.

Jeffrey Herlings in actie.

Jeffrey Herlings in actie.

Door zijn dubbelzege staat 'the Bullet' alleen aan de leiding van het wereldkampioenschap in de koningsklasse MXGP en heeft hij een voorsprong op zijn belangrijkste concurrent om de wereldtitel van 10 punten opgebouwd, nadat Cairoli vierde en tweede was geworden. Het was voor Herlingfs zijn derde GP-zege van dit seizoen en zijn vijfde manche-overwinning na vier ronden.

In het hol van de leeuw was Herlings vanaf de starts ongenaakbaar en declasseerde de concurrentie, zoals hij dat ook al had gedaan in trainingen en de kwalificatierace op zaterdag. Op de harde ondergrond van het glooiende circuit legde Herlings de basis voor zijn succes met zijn ditmaal goede starts. In plaats van jager werd hij prooi. Cairoli maakte het hem in de beginfase nog lastig en zat de Nederlander op de staart, maar tegen de kracht van Herlings was ook het Italiaanse crossfenomeen niet bestand en verloor steeds meer terrein. Hij besefte dat er met zijn KTM niet meer in zat dan een tweede plaats voor de Belg Clement Desalle die op Kawasaki derde werd. Herlings' team- en streekgenoot Glenn Coldenhoff reed een sterke tweede race en werd knap vierde.