Sport/Voetbal
1890597701
Voetbal

PSV-aanvoerder noemt eerste helft tegen VVV ’schandalig’

Dumfries bang als Schmidt boos wordt: ’Dan begint hij ook Duits te praten’

PSV-aanvoerder Denzel Dumfries stoomt als rechtsback op over de rechterkant.

PSV-aanvoerder Denzel Dumfries stoomt als rechtsback op over de rechterkant.

Denzel Dumfries was niet te spreken over de eerste helft van PSV tegen VVV-Venlo. Na een ruststand van 1-1 wonnen de Eindhovenaren uiteindelijk met 4-1.

PSV-aanvoerder Denzel Dumfries stoomt als rechtsback op over de rechterkant.

PSV-aanvoerder Denzel Dumfries stoomt als rechtsback op over de rechterkant.

„Ik denk dat we eerlijk naar ons zelf moeten zijn en zeggen dat we qua energie een schandalige eerste helft op de mat hebben gelegd”, aldus de aanvoerder tegen FOX Sports.

„Het was niet echt een mooie zege, maar uiteindelijk wel een verdiende zege”, vervolgde Dumfries. „Het belangrijkste is dat je deze wedstrijd wint, zeker omdat het de laatste voor de winterstop was. De jongens zitten toch wel een beetje in de vermoeidheid. Ik ook. Je voelt je spieren op een gegeven moment wel. Het is hoe het is. We zijn gezegend dat we mogen voetballen, zo bekijk ik het.”

Trainer Roger Schmidt was in de rust niet blij. Dumfries: „Hij werd een klein beetje kwaad. En terecht. Hij zei dat we er meer energie in moesten leggen en het meer als team moesten doen. Dan zie je in de tweede helft ook wel dat je direct kansen creëert. Soms is het wel eng hoor, als Schmidt kwaad wordt. Gelukkig hebben we dat nog maar één keer meegemaakt, dat ie echt kwaad werd. Dat was thuis tegen PAOK in de Europa League, toen we halverwege achter stonden. Dan is hij in zijn woorden wat feller en dan begint hij ook in het Duitse te praten, terwijl hij dat normaal gesproken in het Engels doet. Af en toe zit hij in zijn emoties. Ik denk dat we gezamenlijk op de goede weg zijn.”

PSV-trainer Roger Schmidt in gesprek met FOX Sports vóór de wedstrijd met VVV-Venlo.

PSV-trainer Roger Schmidt in gesprek met FOX Sports vóór de wedstrijd met VVV-Venlo.

Dumfries benutte zaterdag tegen RKC nog een strafschop. Nu liet de rechtsback het aan Philipp Max over. „Philipp en ik nemen de penalty allebei graag. Het is gewoon een kwestie van goed overleggen. Hij was nu weer aan de beurt”, aldus Dumfries, die de komende dagen kerst niet uitgebreid gaat vieren. „De maatregelen laten het niet toe iets te doen dus ik ga thuis gewoon wat zitten niksen.”

Roger Schmidt

PSV-trainer Roger Schmidt kijkt ernaar uit dat hij zich met zijn ploeg in januari mag meten met de Nederlandse top. Na de voorbije vier maanden vooral tegen de wat kleinere clubs te hebben gespeeld, staan in de eerste maand van het nieuwe jaar achtereenvolgens ontmoetingen met Ajax (10 januari), AZ (13 januari) en Feyenoord (31 januari) op het programma.

„We kunnen met een goed gevoel aan deze pauze beginnen. We hebben veel zelfvertrouwen opgedaan. We zijn nog steeds pas net begonnen, we hebben nog twintig competitiewedstrijden te gaan”, zei Schmidt dinsdag tegen FOX Sports na de zege van 4-1 op VVV-Venlo. „We zijn blij dat we bij het begin van het nieuwe jaar kunnen spelen tegen sterke tegenstanders. Dan kunnen we zien hoe we ervoor staan, ook qua fitheid. We moeten er dan klaar voor zijn.”

PSV nam tegen VVV pas na rust afstand. „Deze wedstrijden zijn nooit makkelijk en al helemaal niet als de tegenstander het eerste doelpunt maakt. Het was een echte test. Dat we het daarna met z’n allen goed hebben omgedraaid, is een goed teken”, aldus Schmidt. „Het was onze vijfde wedstrijd in twaalf dagen, dat mogen we niet vergeten. Het was een heftig schema, de afgelopen vijf maanden. Dan kun je nu niet helemaal fris meer zijn. Het is erg belangrijk om nu even enkele dagen vrijaf te nemen. Het is geen lange pauze die we hebben. Maar het is wel voor het eerst dit seizoen dat de spelers een beetje kunnen relaxen, thuis met hun families.”