Nieuws/Sport
1892356
Sport

Trainer laconiek onder onzekere situatie

Vitesse laat Fraser bungelen

Vitesse-trainer Henk Fraser

Vitesse-trainer Henk Fraser

Vitesse-trainer Henk Fraser heeft van de Arnhemse club nog altijd geen duidelijkheid gekregen over zijn positie. 

Vitesse-trainer Henk Fraser

Vitesse-trainer Henk Fraser

De 51-jarige trainer stond maandagmiddag gewoon op het trainingsveld. "Ik ben van de generatie die vindt dat-ie in alle omstandigheden zijn werk moet doen", vertelde Fraser. "Zo ben ik als speler opgevoed door ervaren oudere teamgenoten, zoals Louis van Gaal bij Sparta en Eugéne Hansen bij Roda JC."

"Ik blijf doen wat ik moet doen en als er nieuws is hoor ik het wel", vervolgde Fraser. "Natuurlijk is het leuker als je de aandacht krijgt vanwege bijvoorbeeld het halen van de bekerfinale. Maar ook dit soort situaties komt voor in het voetbal. Daar moet je niet ingewikkeld over doen."

Vitesse gaf zaterdag na de 1-0 nederlaag bij NAC Breda aan zich te beraden op de situatie van Fraser. Sindsdien heeft de club nog geen duidelijkheid verschaft. Komend weekeinde treft Vitesse Sparta, volgend seizoen de nieuwe werkgever van Fraser. De Rus Leonid Slutsky is in de komende voetbaljaargang de nieuwe trainer van Vitesse.

Fraser heeft nog niets gehoord van de clubleiding. "Echt niet. Ik heb geen idee wat er gaat gebeuren. We doen allemaal ons werk. Er zal dadelijk een moment komen waarop er duidelijkheid komt voor mij en voor jullie."