Sport/Autosport
1892587517
Autosport

F1-watcher Erik van Haren deed live verslag van GP Hongarije

Herbeleef bloedstollende strijd Hamilton en Verstappen

Max Verstappen stuurt zijn RB15 over de Hungaroring.

Max Verstappen stuurt zijn RB15 over de Hungaroring.

Formule 1-watcher Erik van Haren was aanwezig op het circuit van de Hungaroring en deed live verslag van de race.

Max Verstappen stuurt zijn RB15 over de Hungaroring.

Max Verstappen stuurt zijn RB15 over de Hungaroring.

Max Verstappen raakte in de Grote Prijs van Hongarije drie ronden voor het einde zijn leidende positie kwijt. Lewis Hamilton verwees de Nederlander na een bloedstollende, met name tactische, strijd naar de tweede plaats. Daarmee voorkwam hij dat Verstappen twee opeenvolgende races in de Formule 1 won.

Verstappen ging in Boedapest voor het eerst van poleposition van start. Hamilton liep na zijn tweede pitsstop per ronde ongeveer in een seconde in, Verstappen probeerde de race uit te rijden op 'oude' banden. De wereldkampioen bleek goed te hebben gegokt en verstevigde zijn leidende positie in de strijd om de wereldtitel.

Verstappen schreef zaterdag in Boedepast geschiedenis door in de kwalificatie de snelste tijd te klokken. Dat lukte nog nooit eerder een Nederlandse Formule 1-coureur. Hij verwees de Mercedessen van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton naar respectievelijk een tweede en derde plek. De Ferrari’s van Charles Leclerc en Sebastian Vettel zijn terug te vinden op plaats 4 en 5. Verstappens teamgenoot bij Red Bull, Pierre Gasly start als zesde.

Verstappen won de twee voorafgaande races. Na de eerdere zege in Oostenrijk triomfeerde de 21-jarige Limburger afgelopen weekeinde ook in de spectaculair verlopen Grand Prix van Duitsland.

Max Verstappen

Max Verstappen

Bekijk hier de uitslagen en de tussenstand in de strijd om de wereldtitel in de Formule 1.