Sport/Voetbal
1893008625
Voetbal

Almere City pakt door met Maurice Steijn

Maurice Steijn

Maurice Steijn

AMSTERDAM - Almere City wil Maurice Steijn op korte termijn presenteren als nieuwe trainer. De Hagenaar heeft inmiddels met de leiding van Almere City om de tafel gezeten en ligt op pole position voor de vacante trainerspost bij de club uit Flevoland. Het gaat om een dienstverband tot het einde van het seizoen.

Maurice Steijn

Maurice Steijn

Het wordt de taak van Steijn om Almere City, dat nu op een teleurstellende achttiende plaats, alsnog richting promotie/degradatie-play-offs te helpen.

Almere City gooide in de zoektocht naar de opvolger voor de ontslagen Gertjan Verbeek meerdere lijntjes uit. Behalve Steijn waren ook Hans de Koning, Dennis Haar en Dwight Lodeweges in beeld. Uiteindelijk is de keuze gevallen op de Hagenaar, die eerder met succes werkte bij ADO Den Haag en VVV-Venlo en afgelopen zomer na één seizoen alweer vertrok bij NAC Breda, waarmee hij afgelopen seizoen nipt naast promotie greep.

In Breda was er veel kritiek op Steijn vanwege zijn behoudende speelwijze en verstoorde werkrelatie met technisch directeur Ton Lokhoff.