Nieuws/Sport
1894287
Sport

Doneer op talentboek.nl en maak kans op een gratis verblijf bij Center Parcs

Bowlster Blankenzee richting Amerikaanse top

Denise Blankenzee

Denise Blankenzee

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat bowlster Denise Blankenzee (17) uit Julianadorp.

Denise Blankenzee

Denise Blankenzee

Ze voelt zich al sinds haar zevende thuis in de wereld van pins, spares en strikes. Denise Blankenzee zegt dat ze van jongs af aan besmet is met een virus dat bowling heet. „En het mooie is dat je in deze sport nooit uitgeleerd bent.”

Inmiddels heeft Blankenzee meerdere nationale jeugdtitels op zak. „Vorig jaar maakte ik in Las Vegas als de op één na jongste deelneemster mijn debuut tijdens het WK voor senioren. Met het Nederlands damesteam werd ik achtste”, zegt Blankenzee die na haar mbo 4-opleiding naar Amerika wil om op een college te gaan studeren. „Daar hoop ik ook een bowling-sportbeurs te krijgen om me met de beste speelsters van de wereld te kunnen meten. Het liefst wil ik professioneel bowlster in Amerika worden. Het is daar in tegenstelling tot Nederland een grote sport.”

Blankenzee behaalde in 2017 de Europese jeugdtitel. „Deze wil ik dit jaar verdedigen in Denemarken. Ook hoop ik mee te doen aan het WK jeugd in Detroit. De kosten voor die toernooien plus de aanschaf van nieuwe ballen (per stuk minimaal 250 euro) zijn 6.000 euro. Hoewel ik in Noordzee Bowling en Sjeng Sport (kleding) twee mooie sponsors heb, kan ik dat bedrag niet in korte tijd bij elkaar sparen. Vandaar mijn oproep om hulp daarbij.”

Financiële ondersteuning is voor jonge sporttalenten dus onontbeerlijk. U kunt ze daarbij helpen. Bovendien maakt u met uw donatie aan Blankenzee kans op één van de vele prijzen uit het Telesport Talent Prijzenpakket. Zoals een weekend- of midweekverblijf bij Center Parcs in een 4-/6-persoons Comfort cottage in een park naar keuze in Nederland, België of Duitsland.

Kijk voor het prijzenoverzicht en de algemene voorwaarden op talentboek.nl. Daarnaast is het ook mogelijk Denise Blankenzee structureel te ondersteunen. Neem hiervoor contact op met Talentboek.

Klik HIER om Denise Blankenzee direct te ondersteunen.