Nieuws/Sport
1894468
Sport

Guardiola gelooft in stunt: 'City is buitenaards'

Pep Guardiola

Pep Guardiola

Pep Guardiola zegt dat zijn Manchester City de 'perfect game' moet spelen om Liverpool nog uit te schakelen in de Champions League. "En toch kan dat. Als alles top is bij ons, kunnen we in korte tijd veel doelpunten maken", aldus de Catalaanse topcoach.

Pep Guardiola

Pep Guardiola

"Mijn elftal is buitenaards, niet te vergelijken met andere ploegen. Het is echt een topploeg. Niet normaal zo goed. Ik blijf heel dicht bij deze jongens, ongeacht wat er gebeurt vanavond. Het is elke dag een genot voor mij om deze boys te coachen."

Verwijt

Guardiola maakt zich ook geen seconde zorgen om de thuisnederlaag tegen zijn rivaal José Mourinho (2-3 voor Man United). Guardiola: "Denk je werkelijk dat ik mijn ploeg iets verwijt? Ik ben nog steeds megatrots op de manier waarop wij speelden tegen United. Wij creëerden zes enorme kansen, onze speelwijze was waanzinnig. Dan ben ik zo gelukkig. En voor het binnenhalen van de titel hebben we nog vijf punten nodig. Alle tijd nog."

Guardiola verwacht voorlopig niet weg te gaan bij Man City. "Dit elftal wordt volgend seizoen nóg beter. Let op mijn woorden. Deze ploeg gaat de strijd aan met de beste ploegen in Europa."