Sport/Voetbal
1894479934
Voetbal

Ten Hag voorzichtig, goede hoop bij Van Bommel

Donny van de Beek traint weer mee bij Ajax.

Donny van de Beek traint weer mee bij Ajax.

Donny van de Beek is zondag zo goed als zeker inzetbaar in de topper bij PSV.

Donny van de Beek traint weer mee bij Ajax.

Donny van de Beek traint weer mee bij Ajax.

De middenvelder van Ajax lijkt hersteld te zijn van zijn hamstringblessure en heeft afgelopen week de groepstraining hervat bij Ajax.

Overigens is het onwaarschijnlijk dat Erik ten Hag de international direct in de basis zet. Het seizoen is nog lang en een nieuwe blessure is in deze fase ongewenst. Bovendien won het elftal dinsdag tegen Lille OSC ook zonder de middenvelder (3-0).

„Hij heeft de groepstraining woensdag hervat. We gaan zijn activiteiten van de laatste dagen evalueren. Misschien dat hij mee kan. Maar ik ben niet bereid risico’s met hem te nemen. Natuurlijk, PSV is een belangrijke wedstrijd. Er volgen echter nog veel meer belangrijke duels voor ons.”

Ziyech

De coach zei verder dat Hakim Ziyech, de afgelopen dagen licht aangeslagen, geen blessure heeft. „Alleen moeten we oppassen dat het geen blessure wordt.” Volgens Ten Hag heeft hij nog aan niemand verteld hoe de opstelling er gaat uitzien.

Gutiérrez

Mark van Bommel heeft goede hoop dat Érick Gutiérrez zondag weer deel uitmaakt van de selectie van PSV. De Mexicaanse middenvelder ontbrak de laatste wedstrijden wegens een breukje in zijn rechterhand. Jorrit Hendrix verving hem. Van Bommel beslist zaterdag of Gutiérrez bij de groep zit.

Ibrahim Afellay is dicht bij zijn rentree. De aanvoerder, die deze zomer terugkeerde in Eindhoven, deed donderdag in Engeland 90 minuten lang mee in een wedstrijd van Jong PSV.

„Het is goed dat hij weer went aan speelminuten. Hij is nog niet zo ver dat hij minuten bij ons kan maken”, aldus Van Bommel. „Het zou wel kunnen dat hij zondag voor het eerst deel uitmaakt van de selectie. Als ik iemand op de bank heb zitten, moet hij ook in kunnen vallen.”