Nieuws/Sport
1894484
Sport

Rosheuvel 'vindt troost' bij Cavani en Icardi

Mikhail Rosheuvel na zijn 3-2 tegen PEC Zwolle.

Mikhail Rosheuvel na zijn 3-2 tegen PEC Zwolle.

Na zijn winnende treffer tegen PEC Zwolle ziet Roda JC-aanvaller Mikhail Rosheuvel de slotfase van het seizoen vol vertrouwen tegemoet. Met een achterstand van vier punten op FC Groningen, NAC en Willem II denkt de snelle vleugelspits de promotie/degradatie play-offs te kunnen ontlopen.

Mikhail Rosheuvel na zijn 3-2 tegen PEC Zwolle.

Mikhail Rosheuvel na zijn 3-2 tegen PEC Zwolle.

Hoe heb je de weken voor je winnende doelpunt beleefd, waarin je grote kansen miste tegen Sparta en Vitesse?

"Met name van die misser tegen Sparta was ik twee dagen goed ziek. Het is niet zo dat ik er aan onderdoor ben gegaan. Ik ben ook niet iemand die alle commentaren van criticasters gaat lezen en bekijken. Daar sluit ik me grotendeels voor af. Ik heb het geloof in mezelf altijd behouden. Er worden wel vaker grote kansen gemist. Kijk afgelopen weekend eens naar de kansen die Edinson Cavani en Mauro Icardi misten. Dat zijn toch niet de minste spelers."

Wat maakte het doelpunt tegen PEC Zwolle bij je los?

"Dat was een revanche op mezelf. En natuurlijk ook wel op de mensen die dachten dat ik er niks van kon. Natuurlijk hadden ze een punt, maar ik ben sterk gebleven. Het besef dat ik mezelf bevrijd had met dat doelpunt kwam eigenlijk pas na afloop van de wedstrijd."

Hoe kan het dat jullie plots drie keer op rij hebben gewonnen?

"De wedstrijd tegen Sparta was in meerdere opzichten een absoluut dieptepunt (0-2 nederlaag, red.). Na dat duel hebben we de koppen bij elkaar gestoken en gezegd dat het veel beter moest. Het kon zo niet verder. Qua tactiek is er eigenlijks niet veranderd."

Jullie staan vier punten achter de veilige vijftiende plaats. Hoe groot is de kans dat Roda JC zich nog rechtstreeks handhaaft?

"Die kans acht ik behoorlijk groot, omdat we in de winning mood zitten. Er zijn gekkere dingen gebeurd. Zondag treffen we met FC Groningen opnieuw een ploeg die we kunnen verslaan. Dan zou het verschil maar één punt kunnen worden met nog drie wedstrijden te gaan."

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Eredivisie.