Sport/Voetbal
1894796746
Voetbal

Bijltjesdag bij NAC: Hyballa en td vertrokken

Peter Hyballa is alweer weg als trainer van NAC Breda.

Peter Hyballa is alweer weg als trainer van NAC Breda.

BREDA - NAC Breda gaat verder zonder trainer Peter Hyballa en technisch manager Tom Van den Abbeele.

Peter Hyballa is alweer weg als trainer van NAC Breda.

Peter Hyballa is alweer weg als trainer van NAC Breda.

De 44-jarige Duitse coach uitte twee weken geleden in een interview felle kritiek op Van den Abbeele. De Brabantse voetbalclub uit de Keuken Kampioen Divisie geeft „een verschil van inzicht over de manier waarop de club het aankomende jaar invulling wil geven aan een succesvol seizoen” als reden voor de breuk met Hyballa.

Enkele uren later werd bekend dat ook Van den Abbeele vertrekt. Dit is volgens de partijen in goed overleg besloten. De samenwerking wordt per direct beëindigd. De Belg werkte sinds april 2019 bij NAC.

Hyballa werkte slechts vijf maanden in Breda. Onder zijn leiding wist NAC in de kwartfinale van het bekertoernooi AZ in Alkmaar te verrassen: 1-3. De geel-zwarte brigade koerste ook af op een plek in de play-offs om promotie/degradatie, tot het seizoen in maart werd stilgelegd als gevolg van het coronavirus.

Onvoldoende vertrouwen

„In de korte periode dat ik voor NAC werkzaam ben, zie ik in Peter een enorm gedreven trainer”, zegt Mattijs Manders, de nieuwe algemeen directeur in Breda. „Daarom is het jammer dat de samenwerking van zo’n korte duur is, maar er is helaas onvoldoende vertrouwen voor een verdere samenwerking. We staan aan de vooravond van een bijzonder belangrijk seizoen. Daarom hebben we, in het belang van de toekomst van de club, gekozen voor deze oplossing.”