Sport/Autosport
1894826
Autosport

'Zoiets kan dan voorkomen'

'Eikel' Verstappen vergeeft Hamilton

Max Verstappen overlegt met zijn engineer.

Max Verstappen overlegt met zijn engineer.

Max Verstappen vindt het niet erg dat Lewis Hamilton hem zondag direct na de Grand Prix van Bahrein een dickhead noemde, oftewel een eikel. 

Max Verstappen overlegt met zijn engineer.

Max Verstappen overlegt met zijn engineer.

De Nederlandse Red Bull-coureur viel in de tweede race van het seizoen al vroeg uit, nadat zijn Mercedes-rivaal een achterwiel had lek geprikt en bovendien het differentieel van de RB14 had beschadigd. 

"Hij zei dat net nadat hij uit de auto was gestapt. Dan kan zoiets voorkomen. Als je net uit auto komt, zit je nog vol adrenaline. Dus, ja, ach...", haalde Verstappen maandagavond bij Ziggo Sport figuurlijk zijn schouders op over het voorval.

Lewis Hamilton prikt de band van Lewis Hamilton lek.

Lewis Hamilton prikt de band van Lewis Hamilton lek.

Hamilton bood zondag al snel na de race zijn excuses aan voor zijn taalgebruik. "Ik was nog een beetje driftig. Dan meen je niet alles wat je zegt." De wereldkampioen bleef echter wel bij zijn mening dat Verstappen op de baan in de fout was gegaan. "Het was een domme actie", stelde hij.

Verstappen vond niet dat hij in Bahrein iets geduldiger had moeten zijn en had moeten wachten op een beter moment om in te halen. "Ik zat er gewoon heel dicht op. Het was gewoon een kans op een inhaalactie. Ik vond het goed kunnen. Onze auto is in de race ook gewoon supergoed. Dan ga ik er niet achter blijven hangen. Ik wist dat we tegen de Mercedessen konden vechten."

Mexico 

Vorig seizoen, tijdens de GP van Mexico, pakte een enigszins vergelijkbaar moment (VIDEO) juist goed uit voor Verstappen. Ook toen plaatste hij vroeg in de race, in de eerste bocht om precies te zijn, een niet geheel risicoloze inhaalactie. Ondanks een touché met Sebastian Vettel knokte hij zich toen op spectaculaire wijze naar de kop van het veld, waarna hij uiteindelijk zijn derde GP-zege in de wacht sleepte.

Lammers

Voormalig F1-coureur Jan Lammers vindt de ophef over de actie van Verstappen dan ook nergens op slaan. "Moet hij nu ineens het braafste jongetje van de klas gaan uithangen en erachter blijven? Nee, hij moet het gewoon blijven proberen en dan gaat het volgende keer weer goed", aldus Lammers in gesprek met Telesport.