Sport/Autosport
1894929
Autosport

Lammers geniet van lef van Red Bull-coureur

'Moet Verstappen nu ineens braafste jongetje zijn?'

Max Verstappen

Max Verstappen

Jan Lammers vindt het oneerlijk dat Max Verstappen wordt bekritiseerd voor zijn inhaalactie op Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Bahrein, die het einde van zijn race inluidde. 

Max Verstappen

Max Verstappen

"Heerlijk toch? Dat is geweldig. In andere sporten ga je er ook flink hard in. In het rugby gaan ze er vol en hard erop. Soms slaan ze elkaar na de wedstrijd ook nog op hun bek. Dat is de spirit, al dat gezeur achteraf. Laat het gaan. Dit is racen", aldus Lammer in gesprek met Telesport.

"We vinden het geweldig als Max in Brazilië van de achterste plaats helemaal naar voren rijdt en nu moet hij ineens het braafste jongetje van de klas zijn en er achter blijven? Nee, hij moet het gewoon blijven proberen en dan gaat het volgende keer weer goed. En dan hebben we allemaal weer bij hem in de klas gezeten."

Verstappen vond zelf ook niet dat hij iets geduldiger had moeten zijn en had moeten wachten op een beter moment om in te halen, zo stelde hij maandagavond. Bovendien vergaf de Red Bull-coureur Hamilton voor diens 'eikel'-uitspraak direct na afloop van de race.