Sport/Tennis
1895160
Tennis

'Een overwinning van ons drieën'

Ton en pepedure auto voor Bertens

Kiki Bertens poseert voor haar gewonnen auto.

Kiki Bertens poseert voor haar gewonnen auto.

,,Dit is eigenlijk een overwinning van ons drieën.’’ Dat zegt Kiki Bertens na het veroveren van haar vijfde titel op WTA-tour in het Amerikaanse Charleston. Ze doelt daarbij niet alleen op haar gelegenheidscoach Elise Tamaela, maar ook op haar vaste coach Raemon Sluiter die de twee vrouwen vanuit Rotterdam adviseerde.

Kiki Bertens poseert voor haar gewonnen auto.

Kiki Bertens poseert voor haar gewonnen auto.

Sluiter is wegens privé-omstandigheden dichtbij zijn familie en kwam zelf met het idee om de Nederlandse ex-prof Tamaela te vragen voor twee toernooien in Amerika. In Miami was Bertens één klap verwijderd van een sensationele overwinning op vedette Venus Williams, maar desondanks ging ze ten onder. Uit verschillende hoeken kwam toen weer eens commentaar op de mentale kwetsbaarheid van Bertens. Maar op het gravel van Charleston bewees de Nederlandse nummer één dat ze wel degelijk over bijzondere gaven beschikt, ook als het gaat om verbetenheid en vechtlust.

,,Ik heb wel eens vaker tegenslag gehad’’, zegt Bertens. ,,Dan is het gewoon een kwestie van opstaan en weer doorgaan. Elke dag heb ik hier weer hard getraind en ik voelde dat ik op de goede weg was. Ik had veel steun aan Elise en ook met Raemon hadden we regelmatig contact.’’

Bertens was zowel in fysiek als mentaal opzicht goed bezig in Charleston. Tijdens de halve finale tegen Madison Keys overleefde ze een matchpoint en in de eindstrijd liet ze de Duitse Julia Görges (toch de nummer 13 van de wereld) alle hoeken van de baan zien (6-2, 6-1). Bertens kreeg vervolgens een cheque ter waarde van 110.000 euro in haar handen gedrukt. Bovendien kwam de organisatie van de Volvo Car Open nog met een verrassing in de vorm van een leasecontract van een peperdure auto.