Sport/Wielrennen
1895968
Wielrennen

Peloton eert overleden renner bij start Parijs-Camembert

Minuut stilte voor Goolaerts

Het peloton eert de overleden Michael Goolaerts.

Het peloton eert de overleden Michael Goolaerts.

Het peloton heeft dinsdag voor de start van Parijs-Camembert stilgestaan bij het overlijden van Michael Goolaerts. 

Het peloton eert de overleden Michael Goolaerts.

Het peloton eert de overleden Michael Goolaerts.

Aan het vertrek in Saint Germain Village waren renners en toeschouwers een minuut stil voor de Belgische wielrenner, die zondag tijdens Parijs-Roubaix werd getroffen door een fatale hartstilstand.

Goolaerts werd nog wel gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht, maar het mocht niet baten. De coureur van Veranda's Willems-Crelan liet 's avonds het leven. Hij werd 23 jaar.

Veranda's Willems-Crelan rijdt dinsdag niet mee. Parijs-Camembert stond sowieso al niet op de kalender voor de Belgische ploeg. Woensdag doet de formatie wel gewoon mee aan De Brabantse Pijl. "In overleg met de familie van Michael en onze renners hebben we dat besloten. We zullen de koers rijden met Michael in onze harten", zo meldde de ploegleiding maandag.

Ook woensdag wordt Goolaerts geëerd. "Om 12.30u zal er een minuut stilte zijn op de Grote Markt van Leuven", aldus koersdirecteur Pascal Demol van De Brabantse Pijl. "Vervolgens is er de officieuze start met een plaatselijke ronde, waarbij de ploeg van Michael Goolaerts het peloton zal aanvoeren tot kilometerpaal nul. Dat zal een zeer bizar gevoel geven."

Nacer Bouhanni schreef Parijs-Camembert vorig jaar op zijn naam. Zoals de traditie betaamt ging de Franse sprinter van Cofidis met zijn lichaamsgewicht aan schimmelkaas naar huis.