Nieuws/Sport
1896332
Sport

Wereldkampioen polsstokhoogspringen naar FBK Games

Sam Kendricks.

Sam Kendricks.

Wereldkampioen polsstokhoogspringen Sam Kendricks komt naar Hengelo. In het Fanny Blankers-Koen Stadion neemt de 25-jarige Amerikaan het op tegen Nederlands recordhouder Menno Vloon.

Sam Kendricks.

Sam Kendricks.

Kendricks vloog al eens over 6 meter

De 25-jarige Amerikaan Kendricks is een absolute wereldtopper bij het polsstokhoogspringen. Zo veroverde hij vorig jaar de titel bij de WK Atletiek in Londen, werd hij derde bij de Olympische Spelen van Rio in 2016 en pakte hij eerder dat jaar zilver bij de WK indoor in Portland. Vorige zomer vloog hij in Sacramento al eens over 6,00 meter. Afgelopen indoorseizoen reikte Kendricks nog tot 5,93 meter. Hij springt voor het eerst in Hengelo. Kendricks: "Ik heb veel gehoord over de lange geschiedenis van deze wedstrijd en ik kijk er echt naar uit. In 2017 lag mijn focus op het winnen van mijn eerste wereldtitel, in 2018 draait alles om hoog springen en plezier hebben, en Hengelo is de perfecte plek om beide te doen.”

Menno Vloon de Nederlandse sensatie van 2017

In 2017 verraste Menno Vloon met zijn Nederlands record polsstokhoogspringen. Hij sprong over 5,85 meter, en dat was vier centimeter hoger dan oud-wereldkampioen Rens Blom. Het was tevens goed voor de zesde plek op de wereldranglijst. Eind 2017 leverde het de 23-jarige Zaandammer de onderscheiding ‘Beste Nederlandse atleet van het jaar’ op.

Vloon: "Het is altijd leuk tegen maar vooral ook met Sam te springen. Dat belooft een leuke wedstrijd te worden! Zes jaar geleden sprong ik als junior in het voorprogramma van Hengelo en ik kijk er naar uit om dit jaar voor eigen publiek op wereldniveau te springen.”

Spektakel dankzij nieuwe formule

De enige internationale topwedstrijd in Nederland ondergaat op veel fronten wijzigingen. De organisatie kiest voor meer actie en een betere sportbeleving in het stadion. Het publiek wordt getrakteerd op ’s werelds beste atleten die het tegen de Nederlandse top zullen gaan opnemen. Topatletiek, internationale krachtmeting en entertainment zijn de kernwoorden voor de FBK Games 2018 met het publiek als grote winnaar. ,,Deze battle staat garant voor spektakel” aldus directeur Hans Kloosterman. "Kendricks en Vloon houden beiden van de strijd en kunnen elkaar opjutten. Dat is precies wat we willen in Hengelo: de wereldkampioen die de strijd aangaat met een van Nederlands’ grootste atletiektalenten.”