Nieuws/Sport
1897484
Sport

Waarom presteert Real briljant in CL, maar matig in Spanje?

Zidane weet het ook niet

Zinedine Zidane

Zinedine Zidane

Coach Zinedine Zidane kan niet verklaren waarom het met Real Madrid in de Champions League aanmerkelijk beter gaat dan in de Spaanse competitie.

Zinedine Zidane

Zinedine Zidane

"We willen altijd alles winnen. Maar soms, zoals in dit seizoen, zijn we niet constant genoeg.'' In La Liga staat Real Madrid slechts vierde, op 15 punten achterstand van koploper Barcelona. In de kwartfinale van de Champions League won de Koninklijke inmiddels de eerste wedstrijd bij Juventus met 3-0. De tweede ontmoeting, woensdag in Bernabeu, lijkt weinig meer dan een formaliteit.

Real Madrid won in de laatste vier jaar drie keer de Champions League. In die periode werd het slechts eenmaal kampioen van Spanje. "Niets is voor mij zo belangrijk als de nationale competitie'', aldus Zidane. "Voor de spelers geldt dat ook. Desondanks zijn onze resultaten internationaal veel beter. Niemand heeft in de afgelopen periode in de Champions League zoveel bereikt als wij."

Real mist achterin de geschorste aanvoerder Sergio Ramos en de geblesseerde Nacho Fernandez. Mogelijk dat de vrij onervaren Jesus Vallejo nu in de verdediging speelt.